Qigong vormen

Qigong vormen

Een van deze vormen of onderdelen ervan kunnen worden meegegeven als oefening of als onderricht binnen een privé of klassikale qigong training.

 • 5 klanken Qi Gong (Wu Sheng Qi Gong) – een combinatie van taoïstische en medische Qi Gong.
  Deze qigongvorm heeft als doel de vijf belangrijke organen / de vijf elementen in een menselijk lichaam te reguleren en te versterken zodat ze gezond en goed blijven functioneren.
  Dit is de basis voor een gezond lichaam en maakt de weg naar de volgende stap vrij, namelijk de Ren- en Du-meridianen, oftewel de kleine hemelse cirkel.
 • Medicijn Boeddha Qi Gong (You Shu Gong) – een combinatie van boeddhistische en medische Qi Gong.
  (Meester Medicijn Boeddha Qigong) 3 maanden.De medicijn Boeddha qigong volgt op de eerste qigongvorm, de Wu shen gong.
  Nadat bij de eerste vorm de vijf elementen in het lichaam zijn gereguleerd en versterkt ben je in staat naar het volgende niveau door te gaan,
  de kleine hemelse cirkel (Taoïstische benaming). In de Traditionele Chinese Geneeskunde gaat het hier om de Ren- en Du-meridiaan.
  Door die te openen kun je je gezondheid verder versterken.
 • Gouden metaal lichaam Gong (Jin Gang Shen Qi) – een combinatie van boeddhistische en medische Qi Gong.Deze qigongvorm volgt nadat de vijf elementen en de Ren- en Du-meridianen contact hebben gemaakt.
  Bij Jin gang sheng qigong maak je de grote hemelse cirkel. Door het trainen van de eerste twee qigongvormen worden je energiestromen veel sterker en sterk genoeg om een nog grotere cirkel te maken.
  De grote hemelse cirkel laat de energie in het hele lichaam circuleren en het hele lichaam van top tot teen vullen met gezonde en beschermende qi, zowel binnen als buiten het lichaam.
  Tegelijkertijd maken de kleine vijf elementen (ons eigen lichaam) contact met de vijf grote elementen (de ruimte, universele energie).
 • Duizend armen en duizend ogen Guanyin Boeddha Qi Gong (Qian shou qian yan Guanyin boeddha gong) – een combinatie van boeddhistische en medische Qi Gong.
 • Taiji Qi Gong – een combinatie van medische en vechtkunst Qi Gong  (silk reeling)

Binnen de 2 jarige therapeutsche qigong tuina opleiding heb ik onderricht en transmissie mogen ontvagen van onderstaande therapeutische giqong van hoge graad van Meester Kong Mien Ho.
Dit om als therapeut veilige, kwalitatief hoogstaande en sterke wai-qi (energie instraling) te ontwikklelen.
Huang Long Zhao Gong (Gele Draken Klauw Qigong), therapeutische Qigong om de kanalen te openen en energie te versterken, beheersen en toe en af te laten nemen.

Quan yin boedhha